Keurmerken

Een kwaliteitslabel dat stáát in de markt:
Hypotheekadvisering is een vak dat hoge eisen stelt aan deskundigheid, verantwoordelijkheidsgevoel en (sociale) vaardigheden van de adviseur. Er worden immers adviezen gegeven die een grote impact hebben op uw leven. Om deze zo hoognodige kwaliteit te waarborgen, hebben een aantal grotere hypotheekaanbieders een landelijke erkenningsregeling ingesteld. Uitvoerder is de Stichting Erkenningsregeling Hypotheekadviseurs (SEH). Klik hier voor de website.

Bij een Erkend Financieel Adviseur en een Erkend Hypotheekadviseur bent u verzekerd van breed financieel advies van hoge kwaliteit. Beide Erkend Adviseurs zijn gespecialiseerd in hypotheken. Hun kennis is altijd up-to-date. De keurmerken Erkend Financieel Adviseur en Erkend Hypotheekadviseur worden uitgegeven door de SEH, een onafhankelijke stichting, die is opgericht met als doel om u te voorzien van het beste financieel advies en om de vakbekwaamheid van adviseurs op een hoog niveau te brengen en te houden. Alle Erkend Adviseurs hebben wettelijke diploma's, volgen jaarlijks verplichte opleidingen en moeten voldoen aan strenge gedragsregels.

Is uw financieel dienstverlener deskundig en betrouwbaar? Dat is een belangrijke vraag om uzelf te stellen. Door zaken te doen met een dienstverlener die bij DSI geregistreerd is, weet u met wie u in zee gaat en wordt u behandeld conform de DSI-gedragscode. Dus kijk niet alleen of uw adviseur bij DSI geregistreerd is. Maar vraag hem of haar ook naar ‘het waarom’ als dat niet het geval is. En geef aan dat u dat wel op prijs zou stellen.
DSI bevordert en bewaakt de integriteit en deskundigheid van financieel dienstverleners en Compliance Professionals door een DSI-registratie te verstrekken. Om voor een registratie in aanmerking te komen moet een adviseur voldoende kennis en ervaring in het vak hebben. En vanzelfsprekend integer te werk gaan. Daarnaast volgen DSI-geregistreerden een programma voor permanente educatie en onderschrijven zij de DSI-gedragscode. Bij overtreding kan DSI maatregelen nemen, variërend van het opleggen van een boete tot het verwijderen uit het register. De boete/sanctie is drie jaar lang achter de naam van de geregistreerde zichtbaar.
Klik hier voor de website.

SVC Compliance is gespecialiseerd in het ondersteunen van tussenpersonen bij het voldoen aan de eisen van de Wet op het financieel toezicht. SVC voert de werkzaamheden uit voor het Keurmerk Financiële Dienstverlening, waaronder de periodieke controles van de Wft- en de Keurmerkeisen. De Finenzo kantoren vallen onder deze periodieke controles.
Kies een vestigingInformatie Vraag stellen Afspraak maken