Van huur naar koop

Op dit moment heeft u een huurhuis. Voordelig, omdat u niet verantwoordelijk bent voor het onderhoud. Flexibel ook, omdat u op elk moment de huur kunt opzeggen. Maar u denkt erover om een woning te gaan kopen, want dan bouwt u eigen vermogen op. Bovendien kunt u dan de woning helemaal naar eigen zin maken. En zo zijn er nog tal van redenen te bedenken waarom u wilt overstappen van een huurhuis naar een koopwoning.

Bij Finenzo Alkmaar zetten wij de voor- en nadelen van huren of kopen voor u op een rij. Samen met u berekenen wij wat u kunt lenen op basis van uw inkomen. Dat doen wij door rekening te houden met uw levensstijl, zodat u voldoende ruimte overhoudt voor andere uitgaven. Wij maken de rekensom en u bepaalt zelf of u een huis wilt kopen of dat u toch blijft huren.
 
Veel gemeenten of woningcorporaties bieden u als huurder de mogelijkheid  om uw huurwoning te kopen, vaak zelfs met een aantrekkelijke korting op de verkoopprijs. Informeer bij u woningcorporatie wat de mogelijkheden zijn. Wellicht dat u in aanmerking komt voor Nationale Hypotheekgarantie,  Koopsubsidie of een Starterslening. Dat kan u flink wat voordeel opleveren. Uw Finenzo Alkmaar adviseur kijkt graag voor u wat de mogelijkheden zijn.
 

 

 

 

Bereken uw maximale hypotheek
Bereken zelf snel en makkelijk het bedrag dat u kunt lenen aan maximale hypotheek.
 

 
 

Kies een vestigingInformatie Vraag stellen Afspraak maken